Стани автор

Скъпи потребители,

Предстои откриването на секция с фотографски новини и всеки, който има желание да се включи в екипа, е добре дошъл. Ще имате възможност да развихрите творческото си въображение, да представяте ревюта на любимата си техника, да давате напътствия и идеи на Вашите читатели и още много повече.

Наред с това се създава и друг раздел, в който ще можете да представите Вашето отношение по дадена тема. Мненията се приемат по формата на фото-есета и статии.

Ето изискванията за участие в съответните раздели:

Новини:

Подгответе собствена статия или ревю по дадена тема или преведете такава от друг език и ни я изпратете. Статиите трябва да съдържат 400 – 800 думи,  да бъдат първо безпристрастни и обективни, а след това четливи, разбираеми и да спазват граматиката на българския език.

Част от категориите, в които можете да публикувате са:

 • Софтуер – фотграфски и видеографски приложения, системи за управление на бизнеса, актуализации на драйвъри и фърмуер за техниката, приложения за печат, за каталогизиране, за създаване на албуми и др.
 • Техника – фотоапарати, обективи, видеокамери, дронове и др.
 • Аксесоари – стативи и подвижни системи, аксесоари за оформление на светлината, синхронизатори, светкавици и постоянно осветление, карти памет и др.

Лично мнение:

 • Фото-есета: приемаме тематични фото-есета или фото-разкази. Тематичните есета са фокусирани върху една специфична тема, която Ви вълнува. Фото-разказът проследява в хронологичен ред живота на даден човек, общност или някаква дейност. Добавете кратък въвеждащ текст и 10-15 собствени снимки!
 • Статия с лично мнение: напишете статия, чрез която изразявате Вашето лично мнение по даден въпрос. Статията следва да съдържа между 400 и 700 думи и да изразява ясна и точна позиция. Добавете и илюстративно изображение,  и ако то не е Ваше, моля, не пропускате да посочите неговия автор и откъде е свалено.

Насоки и изисквания при публикуване:

 • Преоразмерете изображенията до 1000 пиксела по дългата страна
 • За всеки материал подгответе поне едно заглавно изображение с хоризонтално разположение.
 • Добавете Вашите имена, дайте кратка информация за себе си и посочете връзка към Вашите уебсайт или портфолио, ако имате такива. Тази информация ще бъде публикувана.
 • Задължително посочете връзки към източниците, от които е почерпена информацията.
 • При есетата добавете кратък описателен текст към всяко изображение и задължително посочете мястото и датата на заснемане. Ако е възможно, дайте информация за човека, който присъства на снимката
 • Създаването на детайлни ревюта и подробни статии с над 800 думи за техника, софтуер, аксесоари, книги, сайтове и други по подразбиране се счита за реклама и ако желаете да публикувате подобно съдържание в сайта, моля, свържете се с нас

Ако Вашето призвание да бъдете автор на фотографска тематика или желаете Вашата дума по дадена тема да бъде чута, използвайте формата за КОНТАКТИ, за да се сържете с нас. Ще се радваме да обсъдим Вашите идеи.

Копирането на съдържание от други сайтове или автори, без тяхното съгласие или изричното им обзначаване и кредитиране, няма да бъде толерирано.

Фотографиите и текстовете, публикувани във Фото-Портал.БГ са собственост на техните автори. Нищо, публикувано тук не може да се сваля, съхранява, принтира или използва под каквато и да било форма, без съгласието на неговия автор.

Фото-Портал.БГ не поема отговорност за работата на неговите автори, както и за публикуваното от тях съдържание. Всички публикувани материали трябва да бъдат собственост на техните автори или те да са получили разрешение за тяхното ползване.